Shiatsu massage bij Karin Thomassen

Shiatsu-massage komt oorspronkelijk uit Japan. Het betekent letterlijk vertaald "vingerdruk". Door het toepassen van verschillende druktechnieken met handen, ellebogen of voeten, laat het lichaam spanning los. Door middel van rekken en strekken worden gewrichten versoepeld. Daarbij wordt goed gelet op een juiste ademhaling. Shiatsu kan op verschillende manieren toegepast worden: van activerend tot zeer rustgevend. Dit hangt af van de behoefte van het lichaam. Het is de bedoeling dat het lichaam geprikkeld wordt zijn natuurlijke balans terug te vinden.

Shiatsu is dus een manier om gewoon eens heerlijk te ontspannen, maar kan ook pijn verlichtend werken bij o.a.:

  • rugklachten
  • nek- of schouderklachten
  • gewrichtsklachten
  • stress

Hoe verloopt een behandeling? Voor iedere massage vindt er eerst een gesprek plaats. Daarin wordt besproken of er klachten of blessures zijn waar rekening mee moet worden gehouden tijdens de behandeling.

Shiatsu gaat uit van de mens als geheel. Daarom wordt er tijdens iedere behandeling aandacht besteed aan voeten, benen, bekken, rug, nek, schouders en armen. Het accent van de behandeling kan variëren, afhankelijk van de klachten. De massage vindt plaats op een fouton (massage-matras), zodat de juiste druk kan worden toegepast. Indien u het prettig vindt kunt u de tijdens de massage de bovenkleding aanhouden, makkelijk zittende kledij is aan te raden.

Na de behandeling wordt besproken of vervolgbehandelingen wenselijk zijn. Zie de tarieven voor de shiatsu massage.